Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Erwin Olaf wint Lucie Award

Afgelopen maandag, 20 oktober, heeft de bekende Nederlandse fotograaf Erwin Olaf in het Lincoln Centre in New York uit handen van Kathy Ryan, beeldredacteur van The New York Times Magazine, een Lucie Award gekregen voor zijn verdiensten op het gebied van de reclamefotografie.

Erwin Olaf

Olaf is daarmee de eerste Nederlander die deze Amerikaanse eer te beurt valt. Momenteel is in het Fotomuseum Den Haag de overzichtstentoonstelling Rain, Hope, Grief & Fall te zien.

De Lucie Awards zijn één van de belangrijkste fotoprijzen ter wereld en worden toegekend in verschillende categorieën, uiteenlopend van fotojournalistiek tot modefotografie.

De jury van de Lucie Awards prijzen Olafs vermogen om zowel met zijn kunstfoto’s als met zijn reclamefotografie op een bijzondere manier aandacht te trekken.

De tentoonstelling Rain, Hope, Grief & Fall is nog tot en met 18 januari te zien in het Fotomuseum Den Haag. Niet alleen is het de eerste keer dat de laatste vier series van Erwin Olaf bij elkaar te zien zijn, maar het is ook de wereldpremière van de serie Fall, die nog niet eerder in haar geheel voor het publiek was te zien.

Op 19 november vindt een speciale filmavond plaats in Filmhuis Den Haag, waar Olafs film- en videowerk aan bod komt en de kunstenaar zal worden geïnterviewd door Wim van Sinderen, conservator van het fotomuseum.

Kaarten voor de filmavond, die om 21:00 begint, kunnen worden gereserveerd bij Filmhuis Den Haag (070 – 365 6030) en kosten € 7,75 p.p.

Redactie
| 27-10-2008
lifestyle