Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Veiling Birma Fonds levert 13.500 euro op

De afsluitende charityveiling van de expositie Birma in Beeld heeft 13.500 euro opgebracht. Een grote afdruk van de fotograaf Jan Bogaerts leverde het meeste op: 2.000 euro.

foto: Jan Bogaerts
Maung Tha Yee

De opbrengst van de veiling komt ten goede aan het werk van het Birma Fonds, een hulporganisatie die noodhulp verleende tijdens de cycloonramp en ontwikkelingsprojecten organiseert in Birma.

Aan de expositie en de veiling werkten veertien bekende fotografen mee, waaronder Chris Steele-Perkins (Magnum) en Jan Banning. Zij stelden belangeloos hun werk beschikbaar. De foto’s werden geëxposeerd in Galerie Mokum van 13 tot en met 19 oktober.

Op zondag 19 oktober gingen de foto’s onder de hamer. Dit onder leiding van veilingmeester Talita Teves (Amsterdam Auctioneers Glerum).

De foto Maung Tha Yee van fotograaf Jan Bogaerts leverde het hoogste bedrag op: € 2.000. Maar ook afdrukken van werk van Ezequiel Scagnetti (€ 1300), Tim Hall (€ 1000) en de jonge Franse fotograaf Frédèric Seauterau (€ 1100) was gewild.

In totaal wist het Birma Fonds tijdens 13.500 euro op te halen. “Een fantastisch resultaat,” zegt bestuurslid Myint Thein. “De opbrengst zal ten goede komen aan onze schoolprojecten in Birma.

Een daarvan betreft de herbouw van twee scholen in de door Birma Fonds ‘geadopteerde’ dorpjes in het rampgebied. Daarnaast gaan we in november van start met de bouw van een school in Karen Staat, een etnische provincie waar lang een gewapend conflict heeft gewoed.”

foto: Ezequiel Scagnetti
Working the rice paddy

De opbrengst zal vrijwel in haar geheel ten goede komen aan het werk van Stichting Birma Fonds. Dit is vooral mogelijk dankzij de steun van een aantal sponsors, zegt Myint Thein.

"Vaklaboratorium de Verbeelding vervaardigde bijvoorbeeld voor ons geheel belangeloos een aantal prachtige afdrukken. En Edin leverde een financiële bijdrage. Zonder deze ondersteuning hadden we Birma in Beeld niet met dit mooie resultaat kunnen afsluiten."

Ondanks het succes van expositie en veiling blijft Birma Fonds zoeken naar manieren om haar werk in Birma te financieren. Myint Thein: "Birma heeft nog steeds hulp nodig. Vijf maanden na de ramp dreigt een tweede klap: een hongersnood, wanneer straks de oogsten in het rampgebied tegenvallen. Want door de cycloon en de vloedgolf hebben veel boeren niet op tijd kunnen inzaaien."

Lees hier meer nieuws over Birma in Beeld.

Ingezonden mededeling
| 26-10-2008
Boeken algemeen