Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Vakkennis Digitale Fototechniek

De techniek van de digitale fotografie ontwikkelt zich bijzonder snel. Sinds de eerste digitale camera’s is er zoveel veranderd dat er inmiddels gesproken kan worden van een volwassen techniek, die op alle terreinen vanaf de opname tot en met de archivering professioneel kan worden gebruikt.

Er kan dan ook heel veel. De foto’s, en het gaat uiteindelijk om de foto’s, niet om de techniek, kunnen technisch vrijwel perfect worden.

Maar daar komt natuurlijk nog wel wat bij kijken. Vooral de snelheid van de ontwikkelingen en het enorme aanbod van producten brengen gebruikers in verwarring.

Het verband tussen de mogelijkheden bij de opname, bij de verwerking en bij de print zijn niet altijd even duidelijk.

Een zekere kennis van de systematiek en van de technieken is noodzakelijk. Waar een gebruiksaanwijzing alleen iets zegt over een specifiek product geeft dit boek meer inzicht in het gehele proces van de fotografie.

Het boek bestaat uit zestien hoofdstukken; het begint met cameratechniek en gaat via colormanagement en beeldbewerking, bestandsformaten, het digitale fotoarchief naar scannen en printen.

Een compleet boek dus, waarin alle essentiële kennis wordt behandeld die een fotograaf nodig heeft om optimaal van zijn camera te kunnen profiteren.

Over de auteur

Eduard de Kam was jarenlang freelance fotograaf. Sinds 1999 is hij hoofddocent van het NIDF – Nederlands Instituut Digitale Fotografie in Haarlem. In die hoedanigheid test hij voor verschillende vakbladen camera’s, printers, software en andere producten die in de hedendaagse fotografie worden gebruikt. Zijn publicaties, lessen en ook dit boek zijn pragmatisch, volkomen gericht op de praktijk.

Vakkennis Digitale Fototechniek - Eduard de Kam
Pagina's: 256
Prijs: € 27,50
Uitgever: Eisma Businessmedia bv
ISBN: 9789053220139

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 23-10-2008
lifestyle