Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Noordwijkse fotograaf hoog gewaardeerd

in Europese natuurfotowedstrijd European Wildlife Photographer of the year 2008

In 2006 wist fotograaf Marco van Rooijen de eerste prijs in de categorie mens en natuur te behalen met zijn foto Barbary Macaque in a cage. Dit jaar viel hij opnieuw op bij de jury en kreeg hij met zijn foto Floating Hearts in de categorie Planten de titel 'hoog gewaardeerd' toegewezen.

De fotowedstrijd European Wildlife Photographer of the year wordt sinds 2001 georganiseerd. Fotografen uit heel Europa nemen deel aan deze wedstrijd. Dit jaar werden meer dan 7000 foto’s ingezonden door 500 fotografen uit 24 verschillende Europese landen.

Van Rooijen fotografeert voornamelijk veel in de natuur en probeert daarnaast met zijn camera andere culturen vanuit zijn perspectief vast te leggen. Zijn foto’s zijn regelmatig terug te vinden in reisbrochures en tijdschriften.

foto: Marco van Rooijen
Floating Hearts

De hoog gewaardeerde foto Floating Hearts maakte hij op een windstille morgen in de polder.

"De mist begon heel langzaam op te lossen door de warmte van de vroege ochtendzon. De grafische lijnen van het riet spiegelden in het spiegelgladde wateroppervlak van een klein polderslootje.

Deze lijnen trokken mijn aandacht. Tussen het riet zag ik de subtiele blaadjes van een watergentiaan en wist ik direct dat dit de juiste plek was om een mooie foto te maken!’"

Floating Hearts zal tijdens het festival European Wildlife Photographer 2008 van 24 tot 26 oktober in Lünen (Duitsland) worden geëxposeerd.
Meer info over dit festival is te vinden op www.gdtfoto.de.
Vanaf 24 oktober zijn op deze website ook de winnende foto's van de wedstrijd te zien.

Meer info op www.marcovanrooijen.com.

Redactie
| 22-10-2008
lifestyle