Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Winnaar Pink Ribbon Award 2008

foto: Winnaar 2008, Peter van den Berge
Wohitika (=wees dapper en sterk)

Op maandag 29 september werd in Het Concertgebouw de Estée Lauder Pink Ribbon Award 2008 uitgereikt. Op de speciale gala-avond geheel in het teken van borstkanker werd aan amateurfotograaf Peter van den Berge uit Drunen de prijs overhandigd voor zijn foto Wohitika, wat 'wees dapper en sterk' betekent.

Estée Lauder Cosmetics NV schreef drie jaar geleden voor het eerst een prijsvraag uit voor kunstenaars, de Estée Lauder Pink Ribbon Award. Deze Award heeft tot doel om de vrouwelijkheid tijdens/na borstkanker te verbeelden met dit jaar als thema Power voor Pink.

Kunstenaars werden uitgenodigd om dit onderwerp fotografisch te verbeelden en het leven na borstkanker een krachtig toekomstperspectief mee te geven.

Aan de Award is een geldbedrag verbonden van 5.000 euro. Genomineerd werden ook Suzanne Middelberg en Kees Landmeter. Zij ontvingen beiden een bedrag van 1.000 euro.

Van den Berge, die ook in 2006 de prijs won met een 'glamourportret' van zijn vrouw, werd door de jury geprezen voor 'zijn combinatie van compositie en licht' en de 'emotionele lading' in de foto.

Redactie
| 07-10-2008
Boeken algemeen