Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Sigma breidt objectievenassortiment uit

Nieuwe 2,8/24-70 voor fullframe

Meer bestaande objectieven komen beschikbaar voor Sony en Pentax, en er komt een interessante standaardzoom voor fullframe-camera’s.

Sigma 24-70 HSM

Wat betreft fullframe is het hek van de dam, zullen ze bij Sigma hebben gedacht, dus daar gaan we bovenop zitten.

Zowel Canon, Sony als Nikon hebben er prachtige standaardobjectieven voor, maar nu de fullframe-reflexen in de meer behapbare prijsregionen komen, vallen die qua prijs misschien wel wat uit de toon.

Daarom wil Sigma een betaalbaarder alternatief bieden met de nieuw ontworpen 2,8/24-70 mm, die ook nog eens flink compacter is. Echt, dat verschil valt op als je hem in handen neemt.

Deze 24-70mm F2.8 EX DG HSM is 9,5 cm lang, de diameter bedraagt 8,9 cm, filtermaat 82 mm, kortste instelafstand 38 cm. Voor de scherpstelling is er HSM-aandrijftechniek.

Stuurt je camera dat niet aan, dan wordt het handmatig scherpstellen. Komt voor Canon, Nikon, Pentax, Sony en Sigma’s eigen vatting. De prijs is overigens niet vastgesteld.

Meer vattingen

Goed nieuws voor Nikon D40(X) en D60 gebruikers die een beter standaardobjectief wensen: het uistekende en veelzijdige 2,8-4/17-70 mm objectief komt er ook in een HSM-uitvoering. Alternatief voor deze keuze is het 2,8/18-50 mm objectief, eveneens geïntroduceerd voor Nikon HSM.

Sigma 50 mm

Een objectief dat ook hoge ogen gooit is de 1,4/50 mm, kort geleden uitgebracht. Interessant is dat die er nu eveneens is voor Four Thirds, dus dan heb je omgerekend een ongelooflijke 1,4/100 mm!

Het objectief was er al voor Sigma, Canon en Nikon, uitvoeringen voor Sony en Pentax zijn nu ook aangekondigd (datum nog niet bekend).

Nieuws voor Pentax en Sony gebruikers is het feit dat Sigma’s beide fisheyes voor deze vattingen beschikbaar komen: de 2,8/4,5 mm met circulair beeld en de 2,8 10 mm beeldvullend. Ook Sigma’s macroflitser wordt leverbaar voor Sony en Pentax.

De Apo teleconverters 1,4x en 2x worden nu ook leverbaar voor Sony. Mooi te combineren met de 2,8/70-200 mm HSM Apo type II die kort geleden eveneens voor Sony werd uitgebracht.

Daarmee is deze lichtsterke telezoom nu voor alle vattingen leverbaar, inclusief Four Thirds.

L. Polder
| 01-10-2008
Boeken algemeen