Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Natuurfotograaf Marsel van Oosten winnaar bij IPA

De Nederlandse natuurfotograaf Marsel van Oosten heeft de 1e Prijs gewonnen bij de International Photography Awards 2008 (IPA), een prestigieuze fotocompetitie.

Zijn groot-formaat kalender Afrika werd door de jury gekozen uit meer dan 22.000 inzendingen uit 124 landen. De winnende foto's zullen worden tentoongesteld in de beroemde Farmani Gallery in Los Angeles, waarna ze nog in acht andere landen te zien zullen zijn. Het is de derde keer dat Marsel van Oosten de eerste prijs behaalt bij de IPA sinds zijn eerste keer in 2005.

Naast zijn eerste prijs heeft hij ook 9 eervolle vermeldingen ontvangen voor foto's die hij gemaakt heeft in Alaska, Japan, Namibië, Zambia, en Zuid-Afrika. Meer van het werk van Van Oosten is te zien op www.squiver.com.

foto: Marsel van Oosten
Foto is afkomstig uit zijn prijswinnende kalender en is vorig jaar genomen in Madagascar

De missie van IPA is om de prestaties van werelds beste fotografen te huldigen en de waardering voor fotografie te bevorderen. De jury bestaat uit vooraanstaande fotoredacteuren (o.a. van Magnum Photos), conservatoren, galeriehouders, art directors, en uitblinkers uit de internationale fotowereld. Op maandag 20 oktober is de uitreiking van de Lucies in New York.

Na de Kunstacademie startte Marsel van Oosten een veel bekroonde carrière in de reclame als art director. Hij werkte bij bekende reclamebureaus en won onder andere een zilveren en twee gouden Leeuwen bij het International Advertising Festival in Cannes, evenals twee Clio Awards.

Fotografie is altijd zijn passie geweest en was voor Marsel een manier om uit het drukke leven van de reclame te ontsnappen. Na een bezoek aan Tanzania en de grote hoeveelheden wild in de Ngorongoro Crater en de Serengeti begon fotografie een serieuzer onderdeel van zijn leven te worden. Natuurfotografie werd al snel zijn specialiteit en vijf jaar later verruilde Marsel zijn carrière in de reclame voor die van natuurfotograaf.

Naast de eerste prijzen die Marsel van Oosten ontving bij de IPA in 2005 en 2006, is hij ook bekroond bij de 2006 European Widlife Photographer of the Year, Nature's Best International Photography Awards in 2005 en 2006 en heeft hij gewonnen bij de National Geographic/PDN World competitie in 2007.

Meer info op http://photoawards.com.

Redactie
| 22-09-2008
Boeken algemeen