Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Leica komt met D-LUX 4

Bijzondere edelcompact

De nieuwste breedbeeldcompact D-Lux 4 van Leica biedt extra lichtsterkte, meer groothoek en extra systeemuitbreidingsmogelijkheden.

Het 2,0-2,8/24-60 mm (equivalent) objectief is het belangrijkste nieuws van dit nieuwe model, plus de veel snellere RAW-verwerking dan z’n voorganger.

Het vorige model had een beeldhoekbereik van 28-112 mm. Kern van dit cameraconcept blijft de makkelijke formaatwisseling: keuze tussen een beeldverhouding van 4:3, 3:2 of 16:9 met een schakelaartje buitenop het objectief.

Nieuw is de aanwezigheid van een flitsschoentje bovenop de camera. Daarvoor wordt een compacte flitser gepresenteerd, die duidelijk meer power heeft dan de ingebouwde flitser. Maar er kan nog meer op: een mooie 24 mm opsteekzoeker.

Daarmee kun je met de camera aan het oog fotograferen, met een helder optisch beeld.

Handig als je het lcd-scherm niet goed kunt bekijken, bijvoorbeeld doordat er veel zon op valt, als je stroom wilt sparen door het lcd-scherm uit te laten, of omdat je het gewoon een fijne manier van fotograferen vindt.

Compleet

De camera is verder voorzien van de laatste snufjes, als gezichtsherkenning bij het scherpstellen, intelligente automatische programmakeuze ISO-regeling en HD-weergave.

Op het gebied van de instellingen en de bediening is er heel veel voorhanden, en met het kleine joystickje achterop heb je snel toegang tot de voornaamste functies. Leica brengt voor de camera een bijzonder fraai lederen tasje, en een handgreepje dat de hantering plezieriger maakt.

L. Polder
| 19-09-2008
lifestyle