Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon Powershot G10, eindelijk 28 mm

Liefhebbers van de Powershot G-serie zeuren bij Canon al jaren om een zoom die begint op 28 mm, en bij elk nieuw model dat er kwam, was het: weer niet! Maar nu is het zover.

Canon blijft wel streng: wil je groothoek, dan gaat je dat tele kosten. Had de G9 een bereik van 35 tot 210 mm, de G10 gaat van 28 tot 140 mm. Het is vast wel verklaarbaar (kwaliteit, het moet in de body passen, en je moet een optische zoeker kunnen handhaven), maar het is een beetje jammer. Ze zouden naast elkaar gehandhaafd mogen blijven.

Spannender

De G9 geldt op dit moment als een van de weinige serieuze compact-alternatieven voor een reflex: zeer goede lens, globaal dezelfde functies als een reflex (inclusief DDL-flitsen met Canon flitsers) en een goed bruikbare doorkijkzoeker.

Daarnaast optische beeldstabilisatie, zeer veelzijdige instelmogelijkheden en een solide constructie. Dat alles mag je ook van de G10 verwachten, die qua vormgeving trouwens veel spannender is (niet moeilijk tegenover het baksteendesign van de G9).

Continu

Gehandhaafd werd natuurlijk de mogelijkheid RAW-bestanden te maken. De resolutie moest maar weer eens omhoog, van 12 naar 14,7 MP. Benieuwd wat het netto oplevert.

De hoge-ISO-prestaties van de G9 zijn niet bijzonder, de pixelaanwas geeft geen verwachtingen op belangrijke veranderingen op dit punt.

Canon geeft hoog op van de nieuwe Digic 4 processor, die met name zou bijdragen tot een verbetering van het dynamisch bereik. Op AF-gebied is er de toevoeging van een continu-functie, waarmee een naderend onderwerp kan worden bijgehouden.

Nuttige evoluties zijn de aansluiting voor een kabelafstandsbediening en de mogelijkheid ook de macroflitsers van Canon te gebruiken.

Op het gebied van de bediening ook verbeteringen, waaronder een wieltje voor de belichtingscorrectie.

Vanaf oktober is hij te koop. Adviesprijs € 569,-.

Lees ook het Canon PowerShot G10 review

L. Polder
| 17-09-2008
Boeken algemeen