Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Pure India

Fotografen Henk Bothof en Martin Bakker presenteren op zondag 21 september hun eerste fotoboek Pure India in het WTC Art Gallery te Rotterdam. Het boek wordt om 16.30 gepresenteerd door de bekende fotograaf en vriend, Dos Winkel. Tevens is er een tentoonstelling van 21 september tot en met 5 oktober in het kader van het boek te zien.

Het boek Pure India en de bijbehorende expositie geven een beeld van bijzondere Indiase bevolkings- groepen die dicht bij de natuur staan en veelal onbekend zijn met westerse normen en waarden.

Henk Bothof: "Wij laten met ons werk de verscheidenheid zien van tribale volken uit dit land. Van de Boedistische monniken tot stammen als de Jat, Rabari, Gadaba en Bonda. Deze volken hebben allen hun eigen tradities en gebruiken."

De geportretteerde mensen zijn ontspannen in hun natuurlijke omgeving gefotografeerd dankzij goede communicatie met een lokale gids die de taal spreekt, de mensen kent en hen informeert.

Deze beelden vormen een document van beschavingen die er straks mogelijk niet meer zijn.

LLink reispresentatrice Floortje Dessing schreef het voorwoord en een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel KidsRights. De boekpresentatie zal in een bijzonder Indiaas sfeertje verkeren vanwege traditionele muziek.

Op internationaal vlak zijn de fotografen ook actief; momenteel hangt werk in de befaamde Opera Gallery in Singapore en wordt Pure India uitgebracht in het buitenland.

Redactie
| 17-09-2008
lifestyle