Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Brent Stirton wint Visa d’Or Feature award

Op het Internationale Visa Pour L’Image Festival voor Fotojournalistiek in Perpignan, Frankrijk, is bekend geworden dat Getty Images fotograaf Brent Stirton het felbegeerde Visa d’Or Feature award heeft gewonnen.

foto: Brent Stirton, South Africa, Reportage by Getty Images for Newsweek
Evacuation of dead Mountain Gorillas, Virunga National Park, Eastern Congo

Brent won de prijs voor zijn ontroerende reportage van de gorillamoorden in het Virunga Nationale Park in het oosten van Congo, in juli 2007. “Het winnen van deze prijs betekent dat er meer aandacht komt voor dit onderwerp en daar ben ik erg dankbaar voor.” vertelt Brent Stirton.

Een jury, bestaande uit 40 fotoredacteurs die de bekendste media van de wereld vertegenwoordigden zoals The New York Times, The Sunday Times, The Guardian en Le Figaro, presenteerden vooraf een korte lijst van vier genomineerden in elke categorie. Een tweede jury in Perpignan koos de uiteindelijke winnaar.

Jonathan Klein, medeoprichter en directeur van Getty Images vertelt: “We zijn erg enthousiast dat Brent Stirton deze felbegeerde prijs heeft gewonnen. Bij Visa d’Or herkennen ze de passie van een fotograaf, die Brent zo prachtig vastlegde in zijn beeldende verslag van de gorilla moorden.”

Het twintig jaar oude festival, brengt topfotojournalisten en spelers uit de redactionele en zakelijke wereld bij elkaar op één van de belangrijkste evenementen van de fotojournalistieke kalender. Verder was John Moore genomineerd voor de Visa d’Or Nieuws award, met zijn prikkelende reportage over de moord op Benazir Bhutto in december 2007.

Bekijk hier het videoverslag op Fotografie.nl over Brent Stirton en John Moore.

Redactie
| 15-09-2008
lifestyle