Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Pictoright verdeelt collectieve vergoedingen

voor 27 september aanmelden

Staan uw foto's, illustraties, kunstwerken of ontwerpen in boeken, tijdschriften, kranten? Zijn ze wel eens te zien op tv? Voor het lenen en kopiëren van publicaties en het uitzenden van programma's wordt geld geïnd dat bestemd is voor de makers van de beelden. Wie zich nu aanmeldt bij Pictoright maakt dit jaar nog kans op een extra vergoeding.

Bibliotheken, bedrijven en kabelexploitanten betalen een vergoeding voor het uitlenen, kopiëren en uitzenden van publicaties en programma's waar auteursrechtelijk beschermd werk in voorkomt.

Pictoright is de auteursrechtenorganisatie voor visuele makers die deze collectieve vergoedingen verdeelt onder de beeldmakers die daar recht op hebben. Om voor dit geld in aanmerking te komen, hoeven creatieven zich alleen maar aan te melden bij Pictoright. Dat kost niets, het levert hoogstwaarschijnlijk geld op.

Meld je op tijd aan!

Op www.pictoright.nl zijn formulieren te downloaden waarop beeldmakers kunnen aangeven waarin hun werk de afgelopen jaren is verschenen. Het enige wat zij hoeven te doen, is deze formulieren invullen en opsturen. Pictoright zoekt vervolgens uit wie waar recht op heeft, past een verdeelsleutel toe en keert jaarlijks vergoedingen uit.

Wie zich voor 27 september aanmeldt, wordt in de komende verdeelronde meegenomen en maakt dit jaar nog kans op een extra vergoeding.

Vanaf 1 januari 2008 is Pictoright de auteursrechtenorganisatie voor visuele makers in Nederland. Beeldrecht, De Visuelen en Scrio bestaan niet meer, zij zijn opgegaan in Pictoright. Burafo heeft het beheer van de collectieve rechten voor fotografen aan de nieuwe stichting overgedragen.

Pictoright is het aanspreekpunt voor auteursrecht op beelden en kunstwerken, zowel voor de makers als voor de uitgeverijen en producenten die beeldmateriaal willen publiceren.

Ingezonden mededeling
| 12-09-2008
Boeken algemeen