Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Sony Cyber-shot T500 fotocamera maakt ook HD-films

Sony Cyber-shot T500. Superplat, degelijk metalen design en Carl Zeiss optiek: de T-serie van Sony mag er zijn. Filmpjes maken kan er natuurlijk ook mee, maar met de nieuwste telg T500 zien ze er ook op je grootbeeld-TV fraai uit, zegt Sony.

Op een 4 GB memory stick kun je circa 1 uur film met stereogeluid opnemen, maar langer dan 10 minuten achtereen kan niet. Geen ramp, veeleer een zegen als je ziet hoe lang veel filmers hun camera maar door laten lopen.

Sony past de relatief hoogwaardige MPEG4 AVC/H.264 standaard toe; er worden beelden opgenomen op 1280 x 720 pixels, bij 30 beelden per seconde. Omschakelen van filmen op fotograferen en terug gaat snel en makkelijk.

Wil je tijdens het filmen je fotomomenten niet laten passeren? Je kunt gewoon foto’s blijven maken, al hebben die dan wel een resolutie van 1280 x 720 pixels.

Touch screen

De in gedistingeerd pianozwart, luxe zilver of brutaal rood afgewerkte camera heeft een Carl Zeiss objectief met 5x optische zoom. Het objectiefje blijft bij het zoomen binnenboord, want het staat rechtop in de camera en kijkt via een prisma naar buiten.

De fotoresolutie is 10 miljoen pixels en er is optische beeldstabilisatie aanwezig. Sony spreekt van dubbele stabilisatie, maar daar bedoelen ze mee dat je ook via een hoge ISO-stand trilling kunt verminderen.

Er zitten haast geen knopjes op deze camera, op de achterkant zelfs geen een, alleen een groot 3,5 inch scherm. Instellingen verricht je door het scherm aan te raken en als je er even mee hebt gespeeld gaat dat heel fijn. Al gaan echt basale functies als het in- en uitschakelen van de flitser nog altijd het lekkerste met een knopje.

Leverbaar vanaf oktober, meer info op www.sony.nl.

L. Polder
| 29-08-2008
Boeken algemeen