Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Canon Pixma MP980 Photo

all-in-one voor fotografen

All-in-ones zijn veelzijdig, maar als fotograaf komt je er vaak aan tekort. Canon brengt daar verandering in, met de MP-980 Photo.

All-in-ones (combinatie van scanner en printer en dus ook te gebruiken als copier) zijn meestal bestemd voor algemeen gebruik. Foto’s scannen en printen gaat er ook mee, en vaak hebben ze ook een laatje voor 10x15 cm fotopapier. Maar Canon heeft er nu een die op en top op de eisen van fotografen is afgestemd, de Pixma MP980.

Z’n printergedeelte heeft naast de gebruikelijk kleuren-fotocartridges een fotozwart-cartridge en grijs-cartridge, speciaal om optimale zwart/witafdrukken te kunnen maken. Canon levert er de software van de Pro-printers bij, die onder meer een speciale functionaliteit heeft voor het prepareren van foto’s voor zwart/witverwerking. Deze software kan als Photoshop plugin worden gebruikt.

De beelden kunnen, zegt Canon, het best worden geprint met inkt en papier van het ChromaLife+ systeem. Dan kun je namelijk rekenen op een geruststellende archiefhoudbaarheid van 300 jaar.

Snel is de printer ook: 20 seconden voor een 10x15 cm print is héél netjes.

Film Print

Het scannergedeelte is ook meer dan standaard. Hij is namelijk geschikt voor het scannen van negatief- en diastroken en ingeraamde dia’s (maximaal formaat kleinbeeld). Hij kan zes negatieven of vier dia’s achtereen scannen en opslaan.

De scansoftware kan beschadigde en/of verkleurde opnamen automatisch bijwerken. Bijzonder is de Film Print stand, waarbij je de computer uit kunt laten en je scans rechtstreeks kunt afdrukken.

De printer is geschikt voor WiFi en Ethernet, heeft een functie voor het bedrukken van cd’s en dvd’s en maakt ook dubbelzijdig printen en kopiëren mogelijk.

Meer info op www.canon.nl.

L. Polder
| 28-08-2008
lifestyle