Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Beijing 2008 fotograaf Ryan Pierse

Foto van de Dag, Getty Images

Voor de Olympische Spelen 2008 in Peking die van 8 tot 24 augustus 2008 gehouden worden, werken meer dan veertig fotografen van Getty Images bij de 302 evenementen de klok rond om elke dag alle gedenkwaardige momenten vast te leggen. Op 20 augustus is deze foto van Ryan Pierse Moon against the flame uitgekozen tot Foto van de dag.

foto: Ryan Pierse, Getty Images
Moon against the flame

'Ik was haastig op weg van een andere opdracht naar het 'Vogelnest' stadion om de finale 100m mannen vast te gaan leggen. Toen ik de hoek om kwam met een van mijn collega's die ook bij atletiek ging fotograferen, zagen we een volle maan boven het stadion staan en konden we ons geluk niet op!

We waren al laat van de vorige klus, dus ik moest beslissen of het de moeite waard was om te stoppen en deze foto te nemen en daarbij het risico te lopen mijn plekje in het stadion te verliezen; ik besloot dat ik dit beeld snel kon schieten, dus wachtten we een paar minuten tot de maan precies boven de Olympische vlam stond.

Gelukkig had ik een lange lens bij me, omdat het moeilijk zou zijn geweest de vlam zonder deze lens te fotograferen aangezien er geen natuurlijk licht op de toorts zelf viel. En terwijl ik wachtte bewoog de vlam zich langs de maan wat resulteerde in deze waanzinnige foto.'

Meer info: www.gettyimages.com/olympics.

Lees hier het artikel over de Olympische website van Getty Images.

Redactie
| 20-08-2008
Boeken algemeen