Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Beijing 2008 fotograaf Ezra Shaw

Foto van de Dag, Getty Images

Voor de Olympische Spelen 2008 in Peking die van 8 tot 24 augustus 2008 gehouden worden, werken meer dan veertig fotografen van Getty Images bij de 302 evenementen de klok rond om elke dag alle gedenkwaardige momenten vast te leggen. Vandaag is deze foto van Ezra Shaw uitgekozen tot Foto van de dag.

foto: Ezra Shaw, Getty Images

'Ik wilde de 100m finale vanuit een ander perspectief laten zien, weg van de finish waar zo veel fotografen gepositioneerd staan. Dus ging ik de catwalk op die zich zo'n 50 meter boven het stadion bevindt om te kijken of ik van daaruit kon fotograferen.

Ik moest langs de VIP's, dus ik had wel toestemming nodig, maar eenmaal aangekomen kon ik vooroverbuigen en mijn camera tussen twee stadionlichten plaatsen en recht naar beneden fotograferen.

Het was de eerste keer dat ik daarboven was, dus ik had maar één kans om het goed te doen! Gelukkig had ik een lens meegenomen die het mogelijk maakte dat de ringen perfect in het shot pasten en deze foto kwam eruit.'

Ezra is voor de zesde keer dit jaar aanwezig op de Olympische Spelen. Al eerder heeft hij vele vooraanstaande sportevenementen gefotografeerd, waaronder de Super Bowl, de World Series, de NBA Finals, de NHL Finals en de US Open voor zowel Golf als Tennis.

Zijn foto's worden in kranten en tijdschriften als Time, Newsweek, Sports Illustrated, en The New York Times regelmatig vertoond. Hij begon zijn carrière als assistent voor Sports Illustrated fotografen in zowel New York als Europa. Vanaf 1997 werkt hij als sportfotograaf voor Getty Images.

Meer info: www.gettyimages.com/olympics.

Lees hier het artikel over de Olympische website van Getty Images.

Redactie
| 18-08-2008
Boeken algemeen