Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Beijing 2008 fotograaf Alexander Hassenstein

Foto van de Dag, Getty Images

Voor de Olympische Spelen 2008 in Peking die van 8 tot 24 augustus 2008 gehouden worden, werken meer dan veertig fotografen van Getty Images bij de 302 evenementen de klok rond om elke dag alle gedenkwaardige momenten vast te leggen. Vandaag is deze foto van Alexander Hassenstein uitgekozen tot Foto van de dag.

foto: Alexander Hassenstein, Getty Images

'Ik was bij de 100 meter hordenlopen in de zevenkamp voor vrouwen in het Nationale Stadion, ook wel bekend als het 'vogelnest'. Dit is de eerste dag van de atletiek en de eerste keer dat we een blauwe lucht hadden - en de eerste keer dat we de Olympische vlam behoorlijk goed konden zien!

Dus ik wilde dat ook allemaal vastleggen. Dit is een beeld van Rebecca Wardell uit Nieuw Zeeland die aan dit onderdeel meedeed en ik stond op de grond vlak naast de voeten van de atlete.

Ik heb een fish-eye lens gebruikt en dit is een geweldige positie om te staan, omdat je bijna onder de atletes staat, dat is fantastisch!

De Olympische vlam, het symbool van de Spelen, is aanwezig op de achtergrond, en ik kon spelen met het licht en de schaduwen wat de foto een unieke kwaliteit geeft.'

Meer info: www.gettyimages.com/olympics.

Lees hier het artikel over de Olympische website van Getty Images.

Redactie
| 16-08-2008
Boeken algemeen