Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Beijing 2008 fotograaf Harry How

Foto van de Dag, Getty Images

Voor de Olympische Spelen 2008 in Peking die van 8 tot 24 augustus 2008 gehouden worden, werken meer dan veertig fotografen van Getty Images bij de 302 evenementen de klok rond om elke dag alle gedenkwaardige momenten vast te leggen. Vandaag is deze foto van Harry How uitgekozen tot Foto van de dag.

foto: Harry How, Getty Images

Op deze Beijing 2008 Olympic Games legt Harry How voor de derde keer het prestigieuze sportevenement vast voor Getty Images. In de enorme overdaad aan sporten die de Spelen brengen, heeft Harry het meest uitgekeken naar de verslaglegging van het turnen.

Harry's liefde voor sport en fotografie bracht hem naar Californië in 1997 waar hij meedeed aan Allsport/Getty Images. Al eerder deed hij de verslaggeving van de Olympic Torch Relay, de Super Bowl, en de World Cup of Golf.

Zijn werk is vertoond in vele toonaangevende publikaties waaronder Sports Illustrated, ESPN The Magazine, TIME Magazine, USA Today, The Guardian en Herald Tribune.

'Ik heb deze opname gemaakt met een op afstand bedienbare camera, die ik twee uur voor het evenement in de catwalk van het stadion plaatste. Ik bediende de camera vanaf de grond op momenten waarvan ik dacht dat het wel eens een krachtig beeld zou kunnen opleveren.

Het mooie van deze foto vind ik dat de turnster uitgestrekt gekaderd is tussen de twee palen van de ongelijke brug, in een rood pak - wat haar goed doet afsteken tegen de blauwe mat.'

Meer info: www.gettyimages.com/olympics.

Lees hier het artikel over de Olympische website van Getty Images.

Redactie
| 15-08-2008
Boeken algemeen