Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Beijing 2008 fotograaf Adam Pretty

Foto van de Dag, Getty Images

Voor de Olympische Spelen 2008 in Peking die van 8 tot 24 augustus 2008 gehouden worden, werken meer dan veertig fotografen van Getty Images bij de 302 evenementen de klok rond om elke dag alle gedenkwaardige momenten vast te leggen. Vandaag is deze foto van Adam Pretty uitgekozen tot Foto van de dag.

foto: Adam Pretty/ Getty Images

'Het geheim van een goed afstandsshot is van tevoren veel research doen en weten wat je wilt gaan vastleggen. Ik bekijk de omgeving altijd heel erg goed en probeer me voor te stellen waar de mooiste actie of een onverwacht moment zal plaatsvinden, en dat zet ik mijn camera op die plek.

Ik stelde mijn camera in door het water in te gaan met een duikersuitrusting, zodat ik echt de tijd kon nemen en er zeker van kon zijn dat het beeld mooi uitgekaderd was - om ervoor te zorgen dat het er echt perfect uit zou zien door de lens.

Ik heb deze foto genomen tijdens een van de zwemfinales en had de camera zo opgesteld dat ik de reflectie van de zwemmers kon vastleggen en tegelijkertijd iets kon laten zien van de verbazingwekkende architectuur van het trefpunt, bekend als de 'ice cube'.

Ik drukte op het knopje van de afstandsbediening juist toen de zwemmers mijn markeringspunt bereikten en dit is het resultaat!

Meer info: www.gettyimages.com/olympics.

Lees hier het artikel over de Olympische website van Getty Images.

Redactie
| 13-08-2008
Boeken algemeen