Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Beijing 2008 fotograaf Vladimir Rys

Foto van de Dag, Getty Images

foto: Vladimir Rys, Getty Images

Voor de Olympische Spelen 2008 in Peking die van 8 tot 24 augustus 2008 gehouden worden, werken meer dan veertig fotografen van Getty Images bij de 302 evenementen de klok rond om elke dag alle gedenkwaardige momenten vast te leggen. Vandaag is deze foto van Vladimir Rys uitgekozen tot Foto van de dag.

'Ik heb een paar keer het schermen gefotografeerd maar het is eigenlijk iets wat je slechts een keer in de vier jaar vastlegt op de Olympische Spelen! Je hoort er niet veel over - maar toen ik het spel op 13 augustus fotografeerde, was de zaal helemaal vol en waren er zeker honderd fotografen aanwezig.

Er was een spotlight op het speelveld geplaatst wat een mooi effect gaf aan het licht. Toen Benjamin Kleibrink de gouden medaille won, begon ie te juichen; ik had gezien waar zijn coach zat en verwachtte dat ie daar naartoe zou bewegen, wat ie dus ook deed!

Ik had mezelf daarom op flinke afstand van bijna alle fotografen opgesteld, om een ander soort foto te kunnen maken, hopende dat Benjamin zich hierheen zou begeven. Het leverde me dit duidelijke beeld op, met de speler een beetje uit het directe spotlight genomen.

Meer info: www.gettyimages.com/olympics.

Lees hier het artikel over de Olympische website van Getty Images.

Redactie
| 14-08-2008
lifestyle