Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Beijing 2008 fotograaf Michael Steele

Foto van de Dag, Getty Images

Voor de Olympische Spelen 2008 in Peking die van 8 tot 24 augustus 2008 gehouden worden, werken meer dan veertig fotografen van Getty Images bij de 302 evenementen de klok rond om elke dag alle gedenkwaardige momenten vast te leggen. Vandaag is deze foto van Michael Steele uitgekozen tot Foto van de dag.

foto: Michael Steele, Getty Images

'Dit is nog maar de tweede handbalwedstrijd die ik gefotografeerd heb, de eerste was tijdens de Olympische Spelen in Sydney. Ze bewegen erg snel en ik stond achter de goal aan de linkerkant. Dit beeld is genomen in de eerste helft van de tweede wedstrijd Duitsland-Korea.

Ik stond achter het net en duwde de lens van mijn camera door een opening van het net om een duidelijk beeld te krijgen. Dit was het enige moment waarop de spelers door de lucht vlogen en bijna de hele tijd werd mijn uitzicht belemmerd door de lichamen van de spelers.

Toen de spelers naar de andere kant van het veld gingen stond de scheidsrechter recht voor me, dus het was echt moeilijk om een goed beeld te krijgen! Deze foto spreekt me aan omdat de speler onverwachts naar voren komt naar eigen spelinzicht en het is nog specialer omdat ie naar voren duikt.'

Meer info: www.gettyimages.com/olympics.

Lees hier het artikel over de Olympische website van Getty Images.

Redactie
| 12-08-2008
lifestyle