Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Beijing 2008 fotograaf Julian Finney

Foto van de Dag, Getty Images

Voor de Olympische Spelen 2008 in Peking die van 8 tot 24 augustus 2008 gehouden worden, werken meer dan veertig fotografen van Getty Images bij de 302 evenementen de klok rond om elke dag alle gedenkwaardige momenten vast te leggen. Vandaag is deze foto van Julian Finney uitgekozen tot Foto van de dag.

foto: Julian Finney, Getty Images

'Ik stond gepositioneerd in de tweede rij van de tribune aan de voorzijde tegenover de hoofdtribune. Ik had de repetitie niet gezien maar was me ervan bewust dat de toortsdrager in het stadion naar boven zou rennen voordat ie het vuur uiteindelijk ging aansteken. Ik had geen idee hoe het eruit zou zien, maar mijn standpunt bleek prima te zijn.

Er is een hoop geluk voor nodig: als Li Ning de vlam op een andere plek had aangestoken had ik dit compleet gemist! Ik koos een lange lens voor dit deel van de ceremonie en dat werd beloond. De kleurenprojectie die de vlam volgde rond het stadion maakte het shot helemaal af.

Ik fotografeerde de gehele ceremonie vanaf de tribune dus dit was een goede positie. Alle aspecten van de ceremonie kon ik vastleggen, vanaf het wegsturen van de drummers toen het vuurwerk begon en natuurlijk het betreden van het stadion door de teams. Vuurwerk is altijd een hoogtepunt voor mij, want het levert mooie beelden op!

Maar terugkijkend op de gehele ceremonie was het ontsteken van de vlam natuurlijk het ultieme hoogtepunt. Vier jaar na de Olympische Spelen in Athene was de toorts eindelijk aangekomen bij de Beijing Olympic Games.'

Meer info: www.gettyimages.com/olympics.

Lees hier het artikel over de Olympische website van Getty Images.

Redactie
| 11-08-2008
Boeken algemeen