Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

A History of Advertising

De legendarische campagnes en merken uit de geschiedenis van de reclame

De geschiedenis van de Westerse reclame is een lange, die al begint rond 1630, als de Fransman Théophraste Renaudot de eerste 'advertentie' in La Gazette de France plaatst, of in 1786, als William Tayler zijn diensten aanbiedt als Agent van Country's Printers, Boekverkopers etc.

De eerste keer dat de term reclamebureau daadwerkelijk wordt gebruikt dateert van 1842, als Volney B. Palmer zijn bureau opricht in Philadelphia, Pennsylvania.

Algemeen beschouwd als de geboortedatum van de moderne reclame, markeert dit jaar de start van een creatieve industrie die vele commerciële werken in culturele iconen heeft omgetoverd.

Het boek, opgedeeld in hoofdstukken per tijdperk, vertelt over de legendarische campagnes en merken uit de historie van de moderne reclame, met anekdotes over en commentaren op de campagnes.

In dit boek vindt u onder andere de foto van de kameel die 'model stond' voor de originele verpakking van Camel sigaretten, de allereerste Coca Cola advertentie, en zelfs hoe kunstwerken van meesters als Picasso en Magritte in de reclame zijn toegepast.

Stéphane Pincas en Marc Loiseau, reclameveteranen uit Parijs, hebben ruim dertig jaar gewerkt in de top van creatieve en onderzoeksafdelingen in de reclame. Gedurende hun reclameloopbaan, vooral bij het vierde grootste communicatiebureau ter wereld, Publicis, hebben ze hun bijdragen geleverd aan het positioneren en profileren van legendarische merken, zowel nationaal als internationaal. Hun uitgebreide vakkennis van de branche en hun persoonlijke belevingen in de reclamewereld worden uitgebreid verhaald in deze uitgave.

Een zeer uitgebreid naslagwerk voor diegenen die zich toeleggen op de reclamefotografie of hiervoor interesse tonen.

A History of Advertising - S. Pincas, M. Loiseau
Pagina’s: 336
Prijs: € 29,00
Uitgever: Taschen/Librero
ISBN: 9783836502122

BESTEL DIT BOEK:

Jos Rosier
| 12-08-2008
Boeken algemeen