Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Nikon Coolpix P6000, topcompact met GPS

Nikon introduceert de topcompact Coolpix P6000, uitgerust met GPS. Van elke foto wordt geregistreerd waar op aarde hij werd gemaakt, zodat hij direct geschikt is voor geotagging.

Nikon Coolpix P6000

Tot nu toe had je voor geotagging een travel recorder nodig, die registreert waar je op een bepaald moment was. Met speciale software wordt die informatie vervolgens aan je fotobestanden gekoppeld.

Bij de P6000 heb je geen losse travel recorder meer nodig, de camera registreert zelf de lengte- en breedtegraad van de opnamelocatie. Met behulp van bijvoorbeeld Google Maps, Google Earth of andere sites of toepassingen kun je je reis weergeven, met daarop de foto aanklikbaar gemarkeerd.

Met deze nieuwe topcompact van Nikon kun je ook de gemaakte foto’s via de ingebouwde Ethernetaansluiting en een Ethernet-kabel rechtstreeks doorsturen naar je online webalbum op Nikons My Picturetown.

Reflexfuncties

Leuke dingen allemaal, maar laten we vooral kijken wat deze camera op fotografisch gebied in huis heeft. De functionaliteit doet heel duidelijk aan een reflex denken. Veel keuzes dus, ook handinstellingen (belichting, scherpstelling).

Een inklapbare flitser (heerlijk eenvoudig: inklappen is uit, uitklappen is aan), plus een flitsschoen en zelfs aansturing van draadloze DDL-flitssturing. Een groot lcd-scherm, maar ook een doorkijkzoeker. Een 4x zoom, equivalent aan 28-112 mm.

RAW-ondersteunig is er ook. Bestandsindeling is volgens het nieuwe NRW-formaat. Verwerking kan binnen de camera gebeuren, met ook met Nikon ViewNX software, die in oktober wordt uitgebracht. Alleen voor Windows, meldt het persbericht. Raar hoor, zo’n op-en-top fotografenmerk dat zich Mac-onvriendelijk opstelt.

De P6000 is rechtstreeks afgeleid van de P5000 en P5100, en dan weet je dat je mag rekenen op een heel fijn werkend cameraatje van goede kwaliteit, die zich ook op optisch gebied mag laten zien. De P5000 is alleen een sloom scherpstellertje, hopelijk is dat nu beter.

Meer info op www.nikon.nl

Lees ook het Nikon Coolpix P6000 review

L. Polder
| 08-08-2008
Boeken algemeen