Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Thuis in Twente

Twente heeft karakter. Een karakter dat zich manifesteert in het landschap, in de bewoners en in de eeuwenoude gebruiken. Al zeker tweeduizend jaar vormt de regio een samenhangend geheel. Sagen en legenden vertellen van het verleden, veldkapelletjes en geveltekens getuigen van de devotie; tussen Regge en Dinkel ligt een uniek stukje Nederland.

Een ode aan Twente, dat is Thuis in Twente in de eerste plaats. Een ode aan de kwetsbare beekdalen en de oude stadjes, aan de golvende essen en de woeste veengebieden. Maar Twente is ook industrieel erfgoed, landschapskunst en verrassende moderne architectuur.

Fotografe Simone Gerard nam schrijver Flip van Doorn mee naar alle plekken die je alleen kunt vinden als je de streek door en door kent. Op zijn beurt wees Van Doorn haar op de bijzondere kanten van Twente die je eigenlijk niet meer ziet als ze gewoon voor je zijn.

Zo is Thuis in Twente het resultaat van het samenspel van een geboren en getogen Twentse en een westerling. Een boek waarin de diepgewortelde liefde voor de geboortegrond en de onbevangen blik van een buitenstaander elkaar voortdurend kruisen en versterken.

foto: Simone Gerard

Voor degen die er graag komen is het een startpunt voor een trektocht door het hedendaagse Twente, en tegelijkertijd een mijmerboek dat een nostalgische blik op het verleden geeft.

Thuis in Twente - Flip van Doorn/Simone Gerard
Pagina's: 144
Prijs: € 95,00 ?
Uitgever: Terra
ISBN: 9789058977946

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 07-08-2008
Boeken algemeen