Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Prijswinnaars Photo of Europe

Microsoft organiseerde in mei de wedstrijd Photo of Europe. Aan de fotopanorama wedstrijd hebben in totaal meer dan 2.000 mensen meegedaan. Het doel van de contest was om van losse naast of boven elkaar genomen foto's een mooie panorama foto te 'stitchen' met het gratis programma Windows Live Fotogalerij.

Yannick Vermeire uit België maakte de winnende foto van Brugge en won daarmee een Nikon D-40 Digitale camera SLR. Een nachtfoto van het Place du Pantheon in Parijs, gemaakt door Jonas Carlson uit Zweden won de tweede prijs. De Duitser Hadra Mustapha maakte een skylinepanorama van Frankfurt en werd daarmee derde.

foto: Niek Veltink
Paris by all times...

Niek Veltink en Thijs Blenke waren de beste Nederlandse deelnemers. Zij wonnen een canvasafdruk met hun panoramafoto’s van respectievelijk de skyline van Parijs en de Royal Cresecent in Bath.

De jury van de wedstrijd bestond uit Tom Ang, een internationaal bekend fotograaf en schrijver, Wanderlust Lyn Hughes, oprichter en redacteur van Travel magazine en Ian Farrell redacteur van Professional Photographer Magazine.

foto: Hadra Mustapha
Frankfurt city

Van alle gebouwen bleek het 'Houses of Parliament' in Londen het meest in trek te zijn bij de deelnemende fotografen, gevolgd door het Colosseum te Rome, de Eiffeltoren in Parijs, Brandenburg Tor in Berlijn en op de vijfde plaats de Sagrada Familia te Barcelona. Rome bleek de meest gefotografeerde stad.

Redactie
| 04-08-2008
Boeken algemeen