Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Software

Lightroom 2 nu te koop

Meer en makkelijker, dat zijn de hoofdkenmerken van de net uitgebrachte versie 2 van Adobes beeldverwerking- en workflowprogramma Lightroom.

Op workflowgebied werd het mogelijk om beelden op een hard disk visueel te ordenen. Door een ingebouwde leerfunctie helpt de software nu bij het invoeren van trefwoorden, door eerder gebruikte termen te herkennen.

Handig is verder de mogelijkheid om met twee schermen te werken: een voor ordenen, een voor bewerken.

Plaatselijk aanpassen

Op bewerkingsgebied is de Local Adjustment Brush een belangrijke aanwinst: je kunt plaatselijk aanpassingen verrichten. Mooi is ook de grijsverloopfilterfunctie, ideaal bijvoorbeeld om snel de lucht meer tekening te geven. Bij het printen is het nog mogelijk meerdere formaten per vel zo te rangschikken dat je je vellen papier zo economisch mogelijk gebruikt.

Nieuw zijn verder automatische scherptebepaling op basis van het beoogde gebruik (print of scherm). Voor software-ontwikkelaars zijn developer-kits verkrijgbaar voor het vervaardigden van aanvullende applicaties.

Liefhebbers van RAW-verwerking komen meer aan hun trekken dan ooit, want Adobe biedt de mogelijkheid de standaard cameraprofielen naar eigen smaak aan te passen. De aangepaste profielen zijn uitwisselbaar met andere gebruikers, een mogelijkheid waar Adobe veel van verwacht.

Meer informatie: www.adobe.nl.

L. Polder
| 31-07-2008
Boeken algemeen