Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Breda Photo 2008

Na de succesvolle edities van 2003 en 2005, wordt van 25 september tot 31 oktober 2008 het derde internationale fotofestival, met als thema Heimat Hotel, gehouden.

foto: Roderik Henderson
Thurmans home

Breda Photo legt de nadruk op die diversiteit, niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten, en op de schoonheid ervan. Breda Photo combineert, onder de noemer Heimat Hotel, een open blik op andere culturen met een kritische kijk op onze eigen wereld.

Bekende en minder bekende fotografen uit binnen- en buitenland laten hun werk zien. Extra bijzonder is de komst van Magnum fotograaf Martin Parr naar Breda.

Er zijn naast de binnen en buitenexposities ontmoetingen met fotografen, lezingen, een open-studioroute, een foto-boekenbeurs, een weekend voor amateur-fotografie en een jongerenproject.

De volgende fotografen komen naar Breda: Kamal Aljafari, Delphine Bedel, Peter van Beek, Jordi Bernadó, Rossella Biscotti, Anna Boukema, Mohamed Bourouissa, Ichiba Daisuke, Claudine Doury, Isabel Firvida, Roderik Henderson, Pieter Hugo, Gert Jochems, Chris Keulen, Verónica Luyo, Rafael Freyre Mendieta, Hentie van der Merwe, Beatrice Minda, Martin Parr, Ahmet Polat, Renate Poljak, Ilja Rabinowich, Claudia Reinhardt, Anna Schöning, Nicole Segers, Roy Stuart, Annegien van Doorn, Stephan Vanfleteren, Marieken Verheyen, Lolo Veleko, Henk Wildschut.

foto: Hentie van der Merwe

Hentie van der Merwe (Zuid-Afrika) toont zijn serie Trappings, levensgrote foto’s van militaire uniformen.
Centraal in het werk van Van der Merwe staat het leven na de apartheid en vragen rondom zijn eigen (manlijke) identiteit. Het uniform staat voor hem symbool voor de gemilitari- seerde Zuid-Afrikaanse samenleving en voor mannelijkheid. Door de uniformen te fotograferen met nauwelijks details, maakt hij ze kwetsbaar en ontdoet ze daarmee van hun viriele uitstraling.

Meer info op www.bredaphoto.nl.

Redactie
| 21-07-2008
lifestyle