Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Fotoproject Say My Name Rotterdam

Tijdens La CityPC ‘08 in Rotterdam zijn nog tot 20 juli levensgrote portretten van Rotterdamse vrouwen in de stad te zien. Ze nemen bezit van gebouwen, gevels, winkels en metrostations en vragen aandacht voor hun activiteiten, hun passies, voor zichzelf.

Linsey: Gevel van City Informatiecentrum, Coolsingel 197

Say My Name Rotterdam is een crossmediaal, documentaire project van Mamamess. Voor het project maakte filmmaker en fotograaf Nirit Peled portretten van Rotterdamse vrouwen. Ieder portret draagt een naam: 'Say My Name.Alima', 'Say My Name.Dora', 'Say my name.Coby'.

Say My Name Rotterdam biedt deze vrouwen een podium en maakt ze tot een inspiratie voor anderen. Peled vertelt met haar portretten de onbekende, lokale verhalen van de vrouwen van Rotterdam.

De website www.saymynameblog.com (link verlopen - Redactie) gaat dieper in op het leven achter de portretten; hier vertellen de vrouwen wie ze zijn, wat ze doen en wat hen raakt. Hun verhalen geven een eigen blik op de samenleving, laten hun inspirerende levenswijze en vernieuwende manier van werken zien. Bezoekers kunnen er op het project reageren en met elkaar in gesprek gaan.

Naast de portretten in de stad is er tijdens La City een foto-expositie waarin alle portretten bij elkaar gezien kunnen worden.

Rosie: Gevel Maritiemmuseum, Leuvenhaven 1

Eerder maakten Nirit Peled en Dave Hemminga al de documentaire Say My Name, over vrouwen in hiphop. Zij filmden hiervoor met name in de Verenigde Staten en Engeland en kregen legendarische hiphop artiesten als McLyte, Monie Love en Erykah Badu voor de camera als ook nieuwe sterren zoals Trini, Estelle en Jean Grae.

De première van hun debuutfilm staat gepland voor september dit jaar. Momenteel is de documentaire getiteld Say My Name Africa in productie, waarin vrouwen in groot stedelijk Afrika centraal staan.

Meer info op www.saymyname.org.

Redactie
| 10-07-2008
Boeken algemeen