Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Leica European Publishers Award for Photography 2008

In samenwerking met Leica hebben zeven Europese uitgeverijen, waaronder de Nederlandse Mets & Schilt, Jacob Aue Sobol uitgeroepen tot winnaar van de Leica European Publishers Award for Photography 2008.

foto: Jacob Aue Sobol

Behalve het publiceren van zijn fotoproject in boekvorm, ontvangt deze Deense fotograaf 10.000 euro cash en een Leica M8 digitale camera. De award zal worden uitgereikt op het fotofestival in Arles dat gehouden wordt van 8 tot 13 juli 2008.

Jacob Aue Sobol (1976) bezocht Tokyo voor de eerste keer in het voorjaar van 2006. Hij begon daar op straat te fotograferen en raakte gefascineerd door de kleine werelden waarin deze mensen leven.

Zijn focus ligt op de persoonlijke en emotionele aspecten van het dagelijks leven van de mensen in Tokyo.

Van Jacob Aue Sobol werd in 2004 een fotoboek uitgegeven getiteld Sabine dat een jaar later genomineerd werd voor de German Stock Exchange Photography Prize.

Zijn documentaire over een jong Maya meisje dat voor het eerst in haar leven naar zee reist won de eerste prijs in de categorie Daily Life Stories van de World Press Photo 2006. Sinds 2007 is hij lid van het fotoagentschap Magnum.

De fotoboekenprijs European Publishers Award for Photography is een cultureel project van Leica sinds 1994. Om deel te nemen dient een nog niet gepubliceerd afgerond fotoproject in boekvorm aangeleverd te worden.

Redactie
| 27-06-2008
Boeken algemeen