Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Young in Prison veilt foto's

foto: Cornelie Tollens

De Stichting Young in Prison veilt foto's ten behoeve van kinderen in gevangenissen in ontwikkelingslanden. Op 6 juli 2008 vindt de derde fotoveiling van stichting Young in Prison, YiPArt, plaats in Odeon te Amsterdam. Vanaf 27 juni zijn de werken van 90 bekende fotografen te bezichtigen in FOAM.

Nationaal en internationaal gerenommeerde fotografen hebben hun werk beschikbaar gesteld en er zullen enkele zeldzame Nederlandse vintage foto’s geveild worden.

Een greep uit de collectie: Ed van der Elsken, Ad van Denderen, Paul Huf, Martin Parr, Mitch Epstein Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin, Harry Gruyaert, Erwin Olaf, Kadir van Lohuizen, Eva Besnyö, Carli Hermès, Cornelie Tollens, Mourad Bouchakour, Ata Kando, Susan Meiselas en Aart Klein.

De opbrengst van de veiling gaat direct naar de stichting Young in Prison (YiP), die zich inzet voor kinderen die onder erbarmelijke omstandigheden in gevangenissen in ontwikkelingslanden verkeren.

YiP richt zich op jongeren in Brazilië, Columbia, Zuid-Afrika, Senegal, Suriname en Malawi. De stichting streeft er naar hen ook na hun hechtenis alternatieven te bieden voor hun toekomst.

foto: Eva Besnyö

De YiPArt fotoveiling van 2006 bezorgde Young in Prison een opbrengst van ruim 70.000 euro én vormde een hoogtepunt voor verzamelaars en geïnteresseerden in de Nederlandse fotografie.

Met de huidige deelname van buitenlandse fotografen hoopt YiP het voorgaande succes te evenaren.

Alle informatie over de veiling en de foto’s: www.younginprison.nll/yipart.

Ingezonden mededeling
| 20-06-2008
Boeken algemeen