Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Bouw in Beeld Prijs 2008

Antoinette Nausikaä uit Vlissingen is uitgeroepen tot winnaar van de Bouw in Beeld fotografieprijs 2008. Dit werd vandaag tijdens de vernissage bekend gemaakt door juryvoorzitter Liesbeth van der Pol, zij opende hiermee officieel de tentoonstelling in het Stadhuis in Den Haag.

foto: Antoinette Nausikaš
Titel: Het is niet belangrijker dan al het ander om je heen

De 35-jarige Nausikaä werd tijdens een spannende finale verkozen boven negen andere finalisten. De invulling die zij gaf aan het thema van de fotografieprijs Mijn Ruimte Mijn Plek werd door de vakjury gekwalificeerd als 'een zeer intrigerend werk dat haar vereenzelviging met een zeer persoonlijke plek laat zien'.

De fotografe maakte een boek en een serie over een zwerfkei op de Boulevard in haar geboortestad Vlissingen en sleepte daarmee de felbegeerde hoofdprijs van 10.000 euro in de wacht.

De jury bestaande uit Liesbeth van der Pol (architect en juryvoorzitter), Marcel van der Vlugt (fotograaf), Frits van Dongen (architect), Martine Stig (fotograaf) en Marcel Feil (curator FOAM-Fotografiemuseum Amsterdam) constateerde in het algemeen een hoog niveau van de uiteindelijke individuele resultaten en daarbinnen een grote, interessante en verrassende diversiteit.

Nausika√§: ‚ÄúAls kind speelde ik veel op het strand bij de boulevard in Vlissingen, tegenwoordig ga ik er wandelen als ik even tot rust wil komen. Voor de Bouw in Beeld Prijs ben ik daarom aan die boulevard gaan fotograferen. De kust heeft iets magisch‚ÄĚ.

De Bouw in Beeld Prijs is vorig jaar opgericht door de Edgar Degas Stichting in samenwerking met Ballast Nedam. De volgende finalisten waren dit jaar: Danielle van Ark, Johannes van Assem, Joris den Blaauwen, Linda-Maria Birbeck, Sarah Carlier, Dirk Kome, Anouk Kruithof, Antoinette Nausika√§, G√°bor √Ėszen Jan Theun van Rees.

Redactie
| 18-06-2008
Boeken algemeen