Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Scott Kelby's 7-punten systeem voor Adobe Photoshop

De kracht van herhaling in de digitale fotobewerking

Dat Scott Kelby gebruik maakt van het magische getal zeven in dit boek berust hoogstwaarschijnlijk op toeval. Met het nieuwe '7-punten-systeem' leer je Photoshop (CS3) gebruiken met behulp van een aantal elementaire technieken. Punt 1 is de eerste handeling die je moet verrichten zodra je het programma op je computer geopend hebt, daarna volgen de aanwijzigen om simpelweg van een gewone foto een uitmuntende te maken.

Als lezer raak je onmiddellijk geboeid door een amusant 'zelf-interview', verpakt in de gemakkelijke taal waarmee Kelby doorgaans naar buiten treedt. Een vraag-en-antwoord spel waarin hij zijn uitgangspunt, namelijk de problemen van de doorsnee fotograaf, definieert:
• Men weet niet waar te beginnen met het bewerken van een foto die aanpassingen nodig heeft.
• Wat al eerder geleerd is met een Photoshop boek is weer vergeten bij een volgende fotobewerkingsessie.
• Men weet niet precies met welke middelen de maximale kwaliteit van een foto bereikt kan worden.

In het proces van 'flat to fantastic' volg je Kelby's stappen met behulp van speciaal te downloaden foto's, die ook in het boek zijn gebruikt. Het verschil in aanpak zit hem hierin dat je niet per hoofdstuk een van de Photoshop gereedschappen leert gebruiken, maar dat je voor elke foto die je wilt bewerken steeds alle stappen volgt die nodig zijn om deze op een niveau te krijgen waar alle relevante verbeteringen toegepast zijn.

Die volgorde van stappen is volgens Kelby van cruciaal belang. Het maakt zijn methode uniek temidden van de vele lessen tot op heden over Photoshop. Er wordt niet langer een redelijk mooi gecorrigeerd beeld getoond waarop bijvoorbeeld een scherptecorrectie wordt uitgevoerd, maar Kelby wijst je de weg vanaf de ruwe, ogenschijnlijk waardeloze opname naar een schitterend eindresultaat.

Dit proces bestaat volgens de auteur uit zeven basistechnieken. Het maakt 'photoshoppen' niet alleen eenvoudig; het herhaaldelijk toepassen van die specifieke volgorde van de door hem aangereikte essentiële technieken zorgt voor parate kennis.

Kun je hiermee dan alle foto's mooi maken? Nee, gebruik het systeem om van een goede foto een bijzondere te maken, of van een geweldige foto een fabuleuze; foute compositie, onscherpte of oninteressante onderwerpen maken weinig kans.

Een toegankelijk boek dat eruit springt en stimuleert om gelijk aan de slag te gaan!

De auteur

Scott Kelby is hoofdredacteur van de tijdschriften Photoshop User en Nikon Software User, voorzitter van de National Association of Photoshop Professionals en presentator van de videopodcast Adobe Photoshop TV. Scott heeft vele bekroonde boeken over fotobewerking geschreven, waaronder Het Photoshop CS2 boek voor digitale fotografen en Photoshop Klassiekers.

Scott Kelby's 7-punten systeem voor Adobe Photoshop - Scott Kelby
Pagina's: 264
Prijs: € 34,95
Uitgever: Pearson Education (VS)
ISBN: 9789043016285

Gertrude Boers
| 10-06-2008
lifestyle