Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Software

Nikon Capture NX2, nuttige verbeteringen

Nikon heeft de Capture NX beeldsoftware verbeterd en opgewaardeerd tot NX2

De handige, geroemde U-Point technologie werd verfijnd: je kunt die nu op veel meer parameters loslaten dan de basis-beeldeigenschappen van de huidige versie.

Met de Auto Retouch Brush is even een vlekje wegwerken een stuk simpeler geworden. De gebruikersinterface onderging verbeteringen, doordat het mogelijk werd veelgebruikte instellingen beter onder handbereik te houden. Hij is helemaal naar eigen voorkeur in te delen. Je kunt vier aanpasbare werkruimten maken, waartussen je eenvoudig kunt switchen.

Bovendien is NX2 ook geschikt voor het werken op twee schermen. Toegevoegd werden speciale functies voor doortekening van schaduwen en hoge lichten. Ook is het mogelijk tools simultaan te gebruiken, bijvoorbeeld helderheid/contrast en kleurverzadiging.

De beeldbrowser onderging verbeteringen. Hij werd minder basic door de toevoeging van een aantal sorteer- en indelingsmogelijkheden.

De evaluatieversie (voor 60 dagen) is inmiddels te downloaden op www.nikon.nl. Voor het eind van de evaluatieperiode zal de upgrade te koop zijn. Is je evaluatieperiode verlopen, dan word je automatisch geleid naar de aanschaf voor de productcode.

L. Polder
| 03-06-2008
Boeken algemeen