Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Bewuster en beter fotograferen met de Canon Eos 450D

In februari 2008 heeft Canon de Eos 450D gepresenteerd, een DSLR camera die voorzien is van de nieuwste technische ontwikkelingen. Veel aspecten van fotografie blijven ondanks het vernieuwen van de camera echter onveranderd: diafragma blijft diafragma en sluitertijd zal altijd sluitertijd blijven.

Dit 244 pagina's tellende boek behandelt uitgebreid de dynamiek van cameratechniek samen met het statische fundament van fotografie en sluit daarmee aan bij de praktische behoeften van de gebruiker.

In hoofdstuk 1 worden eerst de algemene kenmerken van dit type reflexcamera besproken. Hoe zit de camera in elkaar, hoe werkt hij en wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden. Waaruit bestaat een basisuitrusting en wat zijn handige accessoires.

Hoofdstuk 2 behandelt het instellen van de belichting van een digitale spiegelreflexcamera. Fouten als verkeerd belichte foto's, of foto's die lijden aan bewegingsonscherpte of een onjuiste scherptediepte worden grotendeels bepaald door verkeerde sluitertijd en diafragma. Aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd hoe u de belichtingsmogelijkheden van de Canos Eos 450D kunt toepassen.

Kleur en witbalans is het volgende onderwerp, want hoewel de beoordeling van kleuren gedeeltelijk te maken heeft met smaak, kunnen met de verschillende parameters van een digitale spiegelreflexcamera, zoals Verzadiging, Kleurtoon en Contract, de kleuren van jpg-foto's direct worden beïnvloed en aangepast aan smaak of onderwerp. De Eos 450D biedt drie mogelijkheden voor een vlekkeloze witbalans: handmatige witbalans, witbalanscorrectie en witbalansreeks.

Omdat onscherpte nauwelijks kan worden gerepareerd in een fotobewerkingsprogramma is het vermijden hiervan het thema van hoofdstuk 4. Het handmatig scherpstellen met een spiegelreflexcamera wordt nogal eens vergeten door de autofocus.

In de resterende vijf hoofdstukken bespreekt de auteur uitgebreid compositietips, beeldbewerking, lenzen, het flitsen met de Eos 450D, het werken met RAW en allerlei gratis online diensten van Canon.

Een zeer uitgebreid boek waardoor de specifieke mogelijkheden, bediening en prestaties van de Canon Eos 450D ten volle benut kunnen worden.

De auteur

Pieter Dhaeze is zelfstandig vormgever en fotograaf. Hij publiceert zijn praktische kennis en ervaringen via educatieve artikelen in diverse landelijke tijdschriften en websites. Meer artikelen van Pieter Dhaeze vindt u hier.

Bewuster en beter fotograferen met de Canon Eos 450D - Pieter Dhaeze
Pagina’s: 244
Prijs: € 25,00
Uitgever: Van Duuren
ISBN: 9789059403482

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 02-06-2008
lifestyle