Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Epson Stylus Photo R2880 printer

De goed aangeschreven Epson R2400 A3+ printer wordt opgevolgd door de R2880. Nieuw is onder meer de toevoeging van een extra kleur.

De R2400 wordt hoog gewaardeerd maar het kan altijd beter. Epson voegde een achtste kleur toe, vivid magenta, om een nog completer kleurpalet te kunnen aanbieden. In totaal kun je met 9 cartridges werken: voor je keuze tussen photo black en matte black moet je – nog steeds – cartridges omruilen.

Epson Stylus Photo R2880 printer

De nieuwe LUT-technologie (LUT = Lookup Table), verantwoordelijk voor het omzetten van de RGB-informatie in stuurinformatie per inktkleur, zou leiden tot nieuwe records op het gebied van gradatieverloop, beeldopbouw en kleurbereik.

Net als z’n voorganger liggen ook de zwartwitcapaciteiten op hoog niveau. Neutrale zwart- en grijstonen zijn probleemloos te doen. Het is ook mogelijk subtiele tintaanpassingen uit te voeren, zowel in wit als in grijs/zwart.

Op die manier is ambachtelijk zwartwitwerk volledig na te bootsen: je kunt niet alleen voor een warme/koele toon zorgen, je kunt ook de tint van de drager simuleren.

Epson doet er een nieuwe interface bij, die naadloos integreert met Photoshop. De Micro Piezo printkop heeft een teflon coating, waardoor de inktdruppeltjes nog preciezer op de bestemde plek terecht komen. Daardoor zouden detaillering en tintverlopen nog beter zijn geworden.

Meer info op www.epson.nl.

L. Polder
| 29-05-2008
Boeken algemeen