Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Software

Fotoflexer.com

De online-Macdonalds van de beeldbewerking

Het werkt vlot, kan veel, is niet perfect, maar biedt voor elk wat wils. Het is een website, maar werkt als een programma.

Met www.fotoflexer.com kun je foto’s online bewerken. Dat is op zich niets nieuws. Denk bijvoorbeeld aan Adobe Photoshop Express. Maar dit gaat verder. Het aantal opties is erg groot, van vrij tekenen in een foto tot soften, van keuze uit een groot aantal letterfonts tot het uitvoeren van komische vervormingen.

Het fun-gehalte is hoog, maar er zijn ook serieuzere mogelijkheden, zoals werken in lagen, curveaanpassingen, kleurcorrecties en allerhande retouchemogelijkheden. Foto’s kunnen rechtstreeks worden doorgesluisd naar je account op Flickr, Photobucket, Facebook, Picasa Webalbum, Myspace en meer.

En ook al heb je zelf een mooi fotobewerkingsprogramma, even snel een uitnodiging voor een kinderpartijtje maken gaat hier wel heel erg vlot en makkelijk. De kinderen zelf kunnen naar hartelust foto’s van hun vriendjes opleuken. Weer eens wat anders dan gamen.

Een bezwaar is dat goede instructie ontbreekt. Het meeste wijst zichzelf, dat is waar, maar toch is het handig als je referentiemateriaal hebt. Wel is er een forum, waarvan de makers blijkbaar hopen dat dit vanzelf alle vragen en antwoorden gaat bevatten. Dat is zwak.

De snelheid is natuurlijk afhankelijk van je verbinding. Feitelijk is het knap hoe snel het gaat, maar vaak werkt het wel wat trager dan software op je PC. Toch beslist aardig om ‘erbij’ te gebruiken.

L. Polder
| 28-05-2008
lifestyle