Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

The Studio Photographer’s Lighting Bible

Veel bedrijven, ontwerpers, DTP-ers, reclamebureaus en webshopbeheerders gaan zelf producten fotograferen. En voor een relatief gering bedrag koop je tegenwoordig een studio-uitrusting. Maar dan komt het. Hoe doe je het eigenlijk? Hoe licht je iets uit? Hoe bereik je een bepaald verlichtingseffect? Dit boek laat het zien.

The Studio Photographer’s Lighting Bible is trouwens bestemd voor meer dan bovengenoemde professionals die fotograferen ‘erbij’ gaan doen. Het is een volwaardig instructieboek voor iedereen die aan studiofotografie doet, ook de fulltime reclamefotograaf en hij/zij die dit wil worden.

De auteur, een zeer ervaren studiofotograaf, met klanten met namen die klinken als een klok, koos voor een aanpak die scoort: laat een goede foto zien en leg uit hoe hij is gemaakt. Met een plaatje van de studio/verlichtingsopstelling, uitleg van de gevolgde techniek en een uitleg van de keuzes die je bij een bepaald type onderwerp hebt.

In dit 256 bladen tellende boek komen heel veel onderwerpen en technieken aan de orde: je mag dit met recht de bijbel van de studiofotograaf noemen! Je zult het er vaak even bij pakken, al is het maar om er je eigen visie op te kunnen loslaten.

De auteur belicht niet alleen uiteenlopende onderwerpen, maar gaat ook in op de specifieke eisen die bepaalde materialen stellen, denk aan glas, textiel, allerlei soorten metaal en metaaloppervlakken.

Ook besteedt hij aandacht aan de productiekant en studio-inrichting. Het enige dat je mist is een hoofdstuk waarin de relatief eenvoudige basisprincipes van de verlichting uiteen worden gezet. Dat zou het begrip van de rest van de stof versnellen. Toch is de informatie van het boek verder zo waardevol dat alleen zeer ervaren studiofotografen dit boek kunnen missen.

The Studio Photographer’s Lighting Bible – Calvey Taylor-Haw
Pagina's: 256
Prijs: € 33,95
Uitgever:
ISBN: 9782940378234

L. Polder
| 14-05-2008
lifestyle