Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Asian Sensations op Art Amsterdam 08

Op de kunstbeurs Art Amsterdam brengt Yoshiko Matsumoto Gallery (stand 025) het publiek een aantal sensationele jonge kunstenaars die nog vrij onbekend zijn voor het grote publiek: Asian Sensations.

foto: Liu Ren
Forbidden city

De galerie presenteert onder andere werk van fotografe Liu Ren (China, 1980). In het werk van fotografe Liu Ren staat de droom centraal. Met behulp van geavanceerde computerprogramma’s creëert zij werelden die opgebouwd zijn uit fragmenten uit haar jeugd en het hedendaagse China.

Water, wolken en het getij zijn steeds terugkerende visuele elementen in Liu’s werk. Deze beelden worden vermengd met de grootse architectuur uit Beijing, waar zij momenteel werkt en woont. Het eindresultaat is zowel indrukwekkend als raadselachtig en laat een realiteit zien die alleen maar in dromen voorkomt.

De galerie zal vanaf eind mei 2008 een private artspace en art consultancy in Seoul, Korea openen. Dit vanwege het toenemende belang van Aziatische kunst, waarbij het voor de westerling lastig, tijdrovend en kostbaar is om contact met kunstenaars te leggen en te onderhouden.

Door fysiek aanwezig te zijn in het centrum van Azië doorbreekt Yoshiko Matsumoto Gallery dit patroon, waardoor zij in staat is in de toekomst meer Asian Sensations aan het Nederlandse publiek te tonen.

Art Amsterdam 08 duurt nog tot 12 mei.

Redactie
| 09-05-2008
lifestyle