Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Digitale spiegelreflexcamera 500 tips

Praktische aanwijzingen voor digitaal fotograferen met de SLR

Een fijn handboek in de serie 500 tips van Librero. Geschikt voor iedereen die het maximum uit zijn digitale spiegelreflexcamera wil halen. Een toegankelijke verzameling adviezen uit de fotografiepraktijk verduidelijkt met illustraties. De onderwerpen variëren van belichting en scherpstellen tot flitsfotografie, handige accessoires en cameraonderhoud.

Nog niet zo lang gelden waren Dingle-Lens Reflxs (SLR's) of digitale spiegelreflexcamera's (DSRC's) erg duur en ingewikkeld. Ook leverden ze een wisselende beeldkwaliteit op.

De wereld van de fotografie is inmiddels enorm veranderd. Nu worden steeds meer van dit soort camera's verkocht die gemakkelijk in gebruik zijn en een geweldige beeldkwaliteit bieden voor weinig geld.

Steeds meer mensen schaffen nu een digitale spiegelreflexcamera aan, van beginneling tot professional. Veel van de regels van fotografie die op film toepasbaar waren gelden eveneens voor digitale fotografie. Echter men krijgt te maken met allerlei nieuwe vaktermen en allerlei nieuwe functies en knoppen.

Aan bod komen onderwerpen als creatieve portret-, landschaps- en close-upfotografie, en het fotograferen bij weinig licht of bij beweging.

Verder: basisfuncties en digitaal vakjargon, camera-instellingen en de aanschaf van assecoires, uitleg van termen als witbalans, kleurruimte en schietsnelheid tot 'digitale ruis' en de meer traditionele technieken van brandpuntafstand en belichting.

Dit boek is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde fotograaf. Bij de behandeling van elk specifiek onderwerp worden tips gegeven voor het maken van betere foto's en het kiezen van de juiste camera-instellingen voor verschillende situaties en omstandigheden.

Chris Weston is een befaamd professioneel fotograaf en auteur die sinds enkele jaren alleen nog werkt met de digitale spiegelreflexcamera. Eerder verscheen zijn boek Digitale fotografie 500 tips.

Digitale spiegelreflexcamera 500 tips - Chris Weston
Pagina’s: 128
Prijs: € 9,99
Uitgever: Taschen/Librero
ISBN: 9789057648083

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 03-05-2008
lifestyle