Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Water-/stofdichte, schokvaste Ricoh Caplio G600

Ricoh heeft altijd wel een of meer (spat)waterdichte compacts in het assortiment. De nieuwe G600 is platter en compacter dan de vorig jaar uitgebrachte Caplio G500.

Dat vorige model was niet alleen dikker, de zoomlens stak ook nog eens flink uit. Ricoh is er nu in geslaagd de zoom helemaal binnen het platte profiel van de camera te houden. Des te knapper omdat het zoombereik van 28-85 naar 28-140 mm (kleinbeeldequivalent) ging.

Kletteren

De Caplio G600 kan in de stortregen worden gebruikt en mag zelfs 1 m onder water. Je mag hem vanaf 1,5 m hoogte uit je handen laten kletteren: je moet er dan gewoon mee kunnen doorfotograferen.

Opvallend is de aanwezigheid van een flitsschoen. Niks dedicated, niks DDL, maar je kunt met een simpel flitsertje toch makkelijk voor extra licht zorgen. Goed dat Ricoh hieraan heeft gedacht, want dit is een camera die onder de meest uiteenlopende omstandigheden moet kunnen worden gebruikt, mogelijk ook voor wetenschappelijke en bedrijfsmatige toepassingen.

Ook AAA

Er zitten twee geheugenposities op de hoofdinstelknop, waaronder je je favoriete combinaties van instellingen kunt plaatsen. Trots geeft Ricoh een maximale ISO-waarde van 3200 op, maar we weten inmiddels dat deze instelling bij compactcamera’s door het hoge kwaliteitsverlies zeer beperkte mogelijkheden biedt.

Voor de voeding gebruikt hij een oplaadbare lithiumbatterij, maar bij nood kunnen er ook AAA batterijen in.
400 gram is zwaar voor een compactcamera. En hoewel hij in de ogen van Ricoh compact is, zijn de meeste compactcamera’s veel kleiner. Wel hebben we de G600 nog niet in de hand gehad, maar reken maar dat hij ouderwets goed te hanteren zal zijn. Zelfs met handschoenen aan. O ja, bijna vergeten te vertellen: hij doet het tot min 10 graden Celsius.

Info: Ricoh Europe.

L. Polder
| 24-04-2008
lifestyle