Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Fotografische panorama's op Schiphol

Op Amsterdam Airport Schiphol siert vanaf heden een fotografisch kunstwerk van 450 vierkante meter de glazen pui in de gang die vanuit Lounge 1 naar de B pier leidt. Het kunstwerk getiteld Tracing Reality is gemaakt door fotografe en kunstenares Danielle Kwaaitaal.

foto: Bron: Amsterdam Airport Schiphol
Bos en Zuidas

Schiphol wil hiermee Nederlandse kunst laten zien in een internationale omgeving. De gang bevindt zich achter de paspoortcontrole en wordt door ruim 5,6 miljoen reizigers per jaar bezocht.

Tracing Reality verwijst naar de vooruitgang in tijd en techniek; raytracing is een moderne computertoepassing waarmee een deel van het ontwerp is uitgevoerd.

De ontwerpster heeft hierbij digitale landschappen gebruikt en omgezet naar een geheel nieuwe esthetiek.

"Als vertrekpunt ben ik dichtbij huis gebleven; ik heb een imaginaire cirkel om de omgeving van Schiphol getrokken.

Op deze lijn liggen de locaties waarvan ik fotografische panorama's gemaakt heb. Dit zijn de Zuidas, het Amsterdamse bos, de bloemenveiling van Aalsmeer en het omliggende polderlandschap met haar prachtige wolkenluchten."

foto: Bron: Amsterdam Airport Schiphol
Zuidas

"Door deze cirkel een letterlijke uitsnede van het landschap te laten maken en deze vervolgens open te klappen, ontstaat er een panoramisch beeld dat een 'doorsnede' van de omgeving maakt.", aldus Kwaaitaal.

Op deze manier heeft ze het landschap van buiten naar binnen gebracht. Er zijn behalve de groothoek-panorama's van grenzeloze afstanden ook macro-opnames van microscopische details te zien.

Redactie
| 24-04-2008
Boeken algemeen