Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Nederlandse fotograaf maakt kans op Sony Award

De Nederlandse fotograaf Robin Utrecht maakt kans op de titel Sony World Photography Awards Photographer of the Year. De organisatie kondigde vandaag de finalisten in de elf professionele categorieën van de wedstrijd aan. Per categorie zijn drie fotografen aangewezen. Robin Utrecht is finalist in de categorie Sport.

Robin Utrecht was al eerder dit jaar genomineerd samen met tien andere Nederlandse fotografen voor deze internationale fotocompetitie. Hij kreeg een opvallende vermelding zowel in de categorie Naakten als in Sport.

Over tien dagen zal in Cannes bekend gemaakt worden wie van de 33 finalisten de uiteindelijke winnaar is. De uitgekozen finalisten voor de elf professionele categorieën reizen naar Cannes om de titel 'Sony World Photography Awards Photographer of the Year', voorgesteld als de Iris d'or, in ontvangst te nemen tijdens de VIP Gala Awards Ceremony op 24 april in het Palais des Festivals.

foto: (c) Robin Utrecht; courtesy of Sony World Photography Awards
Soccer Team

Naast de veelbelovende onderscheiding maken zij kans op een bedrag van 25,000 dollar.

"The World Photographic Academy stond voor de beproeving om de finalisten te kiezen uit een enorme hoeveelheid kwalitatief werk. De 33 professionele finalisten mogen er trots op zijn te worden gekozen uit in totaal 44.641 inzendingen.", aldus Scott Gray, oprichter van Sony World Photography Awards.

Vorige week werd de winnaar van de titel 'Sony World Photography Awards Amateur Photographer of the Year' bekend gemaakt. De Indiase fotograaf Arup Ghosh zal door Sony tijdens de ceremonie worden beloond met een prijs van 5,000 dollar cash.

Alle winnende foto's worden van 21 t/m 24 april op de Sony Legacy Exhibition, verzorgd door Magnum Photos, tentoongesteld samen met werken van invloedrijke fotografen als Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, David Seymour and George Rodger.

Info: www.worldphoto.org

Zie ook eerder Nieuws over Sony World Photography Awards.

Gertrude Boers
| 14-04-2008
lifestyle