Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

Indiase fotograaf wint Sony award

De fotograaf Arup Ghosh uit India heeft de titel 'Sony World Photography Awards Amateur Photographer of the Year’ op zijn naam staan.

Sony World Photography Awards maakte vandaag de amateur winnaars bekend. Ghosh is verkozen tot beste amateurfotograaf, daarnaast zijn er acht categoriewinnaars gekozen. Er waren in totaal 25934 foto's ingezonden door amateurfotografen.

Arup Ghosh zal behalve de prestigieuze titel 5000 dollar cash ontvangen van de hoofdsponsor Sony.

foto: (c) Arup Ghosh; courtesy of Sony World Photography Awards
Barber

De jury die door middel van een uitgebreid puntensysteem het eindoordeel velde, bestond uit de gerespecteerde leden Nan Goldin, Bruce Davidson, Tom Stoddart, Elliott Erwitt, Stephen Cohen, Rankin en Martine Franck.

Mary Ellen Mark: "Het niveau van de amateurfotograaf is opmerkelijk - veel hoger dan verwacht - en in veel gevallen zelfs professioneel te noemen."

De winnaars reizen naar Cannes om de titel Sony World Photography Awards Photographer of the Year, voorgesteld als de Iris d'or, in ontvangst te nemen tijdens de VIP Gala Awards Ceremony op 24 april in het Palais des Festivals.

foto: (c) Thorsten Schrader, Germany; courtesy of Sony World Photography Awards
Zebra: winnaar categorie Nature

Op die avond worden ook de categoriewinnaars onder de professionele fotografen en de 'Sony World Photography Awards Photographer of the Year' bekend gemaakt.

De laatste zal naast de veelbelovende onderscheiding worden beloond met een bedrag van 25,000 dollar. Tegelijkertijd wordt de Legacy Award aangeboden, een prijs voor 'de individuele fotograaf die een significante bijdrage geleverd heeft aan de fotografie'.

Alle winnende foto's worden van 21 t/m 24 april op de Sony Legacy Exhibition, verzorgd door Magnum Photos, tentoongesteld samen met werken van invloedrijke fotografen als Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, David Seymour and George Rodger.

Info: www.worldphoto.org

Zie ook eerder Nieuws over Sony World Photography Awards.

Gertrude Boers
| 07-04-2008
Boeken algemeen