Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Software

Photoshop Express

Adobe heeft een beta-versie gestart van Photoshop Express, een online fotoarchief met fotobewerkingsmogelijkheden. Je kunt er je eigen albums aanmaken en die vervolgens delen.

Je kunt de foto’s voor jezelf of een beperkt publiek houden, of in de gallery aan de hele wereld tonen. Het ziet er mooi Lightroom-achtig uit, met een vloeiende Flash-motoriek. Het werkt in je webbrowser, maar het kan ook fullscreen op je scherm verschijnen, alsof je werkelijk in een beeldbewerkingsprogramma bezig bent. Fraai.

Volksphotoshop

Foto’s bewerken gaat simpel. Boven het origineel krijg je een aantal voorstellen te zien; het plaatje dat het meest bevalt klik je aan. Het is non destructive: terugkeren naar de originele versie is altijd mogelijk.

Zo is fotobewerking heel laagdrempelig; met het echte Photoshop heeft het overigens niet zoveel te maken. Dit is een soort volksphotoshop, waar heel veel vrijetijdsfotografen plezier aan kunnen beleven.

Als je een account hebt aangemaakt heb je direct 2 GB opslagruimte. Daar staat duidelijk bij dat het gratis is. Dus er zal ook wel iets komen dat niet gratis is, meer gigabytes bijvoorbeeld. Adobe zegt daar nu nog niets over.

Het is beslist de moeite waard er ‘ns mee te gaan spelen. Overigens werk je dan met de Amerikaanse versie (dat merk je direct als je je registreert), en die werkt hier nog wat traag. De lokale versies zullen sneller zijn.

www.photoshop.com/express

L. Polder
| 31-03-2008
lifestyle