Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Software

Apple Aperture 2.1

Open plug-in functionaliteit

Apple heeft Aperture 2.1 uitgebracht waarvan de belangrijkste vernieuwing de open plug-in structuur is. Daarmee wordt het nu mogelijk voor 'third party' software ontwikkelaars beeldbewerking plug-ins te leveren voor gebruik in Aperture. Deze nieuwe gratis update wordt geleverd inclusief de door Apple ontwikkelde plug-in: Dodge & Burn.

Met de mogelijkheden van de Dodge & Burn plug-in is het niet meer nodig om een andere software applicatie op te starten voor het uitvoeren van enkele basale plaatselijke beeldcorrecties met het penseel, zoals lichter/donkerder maken, contrast en kleurverzadiging beïnvloeden of het beeld opscherpen of blurren.

Dodge & Burn is automatisch geïnstalleerd in een nieuwe installatie of na een update van een eerdere versie. Bekijk de video tutorial van Apple om de Dodge & Burn tool in actie te zien.

Apple werkt momenteel samen met meer software ontwikkelaars om de meest gevraagde plug-ins beschikbaar te krijgen, waaronder Nik Software’s Viveza plug-in van U Point technology, PictureCode’s Noise Ninja plug-in, The Tiffen Company's Dfx plug-in en Image Trends’ plug-ins.

Om op de hoogte te blijven van alle nieuwe plug-in mogelijkheden van Aperture ga je naar www.aperturepluggedin.com

Alex de Smit
| 30-03-2008
Boeken algemeen