Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Boeken

Portretten

De mooiste foto's van 's werelds beste fotografen

Een verzameling foto's van internationale, hedendaagse grootheden op fotografiegebied. Naast werk van de fotografen bevat het boek de verhalen achter hun opkomst en een impressie van hun achterliggende levensvisies.

Voor Portretten werd het werk van vijfendertig wereldberoemde portretfotografen bijeengebracht. Portretten van bekende namen uit de muziek- en filmwereld, royalty en uitzonderlijke persoonlijkheden van over de hele wereld.

Met foto's van o.a.: Michael Birt, Chris Buck, William Claxton, Tony Duran, Patrick Fraser, Fergus Greer, Nadav Kander, Terry O'Neill, Lord Snowdon, Sally Soames en Ben Watts.

De interviews met de fotografen verschaffen veel informatie over hun filosofie en werkwijze. De bijschriften bij de foto's onthullen het verhaal achter de foto's.

Tony Duran: "Tom zit op een bank van de Gilmore Girls-televisieshow midden in de nacht op een buitenterrein van een filmstudio! [...] Ik had maar vijftien minuten de tijd om hem te fotograferen [...]. Ik sloeg mijn jasje om hem heen en gebood hem op de bank te gaan zitten en meteen te beginnen."

foto: Tony Duran
Tom Cruise, acteur

Fergus Greer studeerde halverwege de jaren tachtig aan St.-Martins School of Art in Londen en The Royal Military Academy in Sandhurst in Surre.

Begin jaren negentig van de vorige eeuw werd hij professioneel fotograaf. Sinds 1996 woont hij in Los Angeles in Californië.

Hij fotografeerde voor tijdschriften, reclamecampagnes en boeken. Zijn werk wordt overal ter wereld tentoongesteld.

Portretten - Fergus Greer
Pagina’s: 176
Prijs: € 15,00
Uitgever: Taschen/Librero
ISBN: 9789057645785

BESTEL DIT BOEK:

Redactie
| 28-03-2008
lifestyle