Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Actueel

Protestmars en fotoboek tegen kinderarbeid

Honderd schoolkinderen van negen scholen uit Den Haag zullen woensdag 26 maart een mars lopen langs ambassades om het boek Een wereld voor kinderen aan te bieden aan negen ambassadeurs. Met deze protestmars willen de kinderen laten weten dat er een eind moet komen aan kinderarbeid in binnen-en buitenland.

foto: Peter de Ruiter

Reisfotograaf en schrijver Peter de Ruiter maakte dit boek over kinderarbeid dat diezelfde dag verschijnt.

Ook bieden de schoolkinderen behalve het boek zelfgemaakte brieven en tekeningen aan met het verzoek aan de ambassadeurs om kinderarbeid in hun land 'van de aardbol te laten verdwijnen'.

Een wereld voor kinderen wordt die dag ook aan minister Koenders en de leden van de Tweede Kamer aangeboden.

In het boek Een wereld voor kinderen geeft Peter de Ruiter met ruim 350 foto's - die hij maakte in vijftien landen in Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Europa - een beeld van kinderarbeid vandaag de dag. Hij toont en beschrijft de oorzaken, gevolgen en mogelijke oplossingen van kinderarbeid.

Het hardnekkige argument dat eerst de armoede moet worden bestreden voordat kinderen kunnen stoppen met werken, geldt volgens hem niet: alleen als alle kinderen nu naar school gaan, kunnen zij straks hun land tot bloei brengen.

foto: Peter de Ruiter

Het boek is visueel aantrekkelijk, omdat er alleen kinderen op de foto staan die dit zelf ook wilden. De opbrengsten van het boek komen ten goede aan World Vision, die het besteedt aan een kinderarbeidproject in Cambodja.

In zijn strijd tegen een totale afschaffing van kinderarbeid werkt Peter de Ruiter samen met de ontwikkelingsorganisaties World Vision en de internationale campagne 'Stop Kinderarbeid-School, de beste werkplaats' die in Nederland gevoerd wordt door Hivos, FNV, AOb en LIW.

Meer informatie op www.kinderarbeid.nl.

Redactie
| 25-03-2008
Boeken algemeen