Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

NU.nl fotoprijs 2007

De NU.nl fotoprijs 2007, de prijs voor de beste nieuwsfoto ingezonden door lezers van NU.nl, werd gisteravond in Hotel Arena uitgereikt aan Theodor Verstegen. Hij stuurde zijn foto van zangeres Gwen Stefani in Ahoy Rotterdam op naar NU.nl, een grote Nederlandse nieuwssite.

foto: Theodor Verstegen
Zangeres Gwen Stefani in Ahoy Rotterdam

Het juryrapport is lovend: "Een zeer mooie compositie. Het beeld geeft de tijd van lezersfotografie, waarin we nu leven, duidelijk weer. Verschillende digitale fotocamera's, weggooicamera's en telefoons worden gericht op zangeres Gwen Stefani."

De jury roemt de foto om het feit dat de fotograaf goed heeft nagedacht over de compositie toen hij de foto nam. Het fotograferende publiek waarin de zangeres verkeert, is daardoor goed opgenomen in de foto.

De jury bestaat uit mensenfotograaf Govert de Roos, NRC Handelsblad fotograaf Vincent Mentzel, redacteur NUfoto.nl Chris Heijmans en winnaar van de zilveren camera 2007 Martijn Beekman.

De tweede en derde prijs gingen naar Jessica Vermeulen en Alphons Nieuwenhuis. Zij maakten respectievelijk een foto van een auto te water en een schaatstafereel op het Amsterdamse Museumplein.

Volgens Laurens Verhagen, hoofdredacteur van NU.nl, is de kracht van burgerjournalistiek nauwelijks te overschatten. "Onze lezers weten ons steeds weer te verrassen met actueel en uniek fotomateriaal. Denk aan de brand in Amersfoort, maar ook aan foto's van grote evenementen of een arrestatie van een Belgische topcrimineel."

De uitreiking van de NU.nl fotoprijs luidde tevens de opening van de expositie in waar de beste nieuwsfoto's, die door NU.nl-gebruikers ingestuurd zijn, tentoongesteld worden.

Redactie
| 21-03-2008
Boeken algemeen