Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Prijswinnaars

REAL Photography Award 2008

Tijdens de laatste ronde van jurering is op 20 maart de Duitse fotograaf Hans-Christian Schink uitgekozen tot winnaar van de Real photography award 2008. Zijn zwartwit foto, met gebruik van het fotografische effect 'true solarisation' maakt deel uit van een langdurig project getiteld 1 h dat zal worden gepresenteerd als serie van twaalf foto's die 'beweging' uitbeelden.

foto: Hans-Christian Schink
Winnaar REAL Photography Award 2008

Michel Tilmant, voorzitter voor ING, overhandigde gisteravond de eerste REAL photography award aan Schink - een cheque van 50.000 euro - in het LPII Kunstcentrum te Rotterdam.

Deze stimuleringsprijs is bedoeld voor internationale kunstenaars die de onderlinge relaties tussen Natuur, Architectuur en Ontwikkeling en hun samenspel op een authentieke, originele en innovatieve manier verbeelden door het medium fotografie.

De jury was geïntrigeerd door deze schilderachtige natuurfoto waar een ruwe kras boven het anders zo rustige landschap te zien is. Ze ontdekten dat deze kras de markering is van de zon wanneer de camera een uur lang openstaat en de zon van links naar rechts beweegt.

Door deze onorthodoxe en moderne manier van zwartwit fotografie legt de foto een dreiging bloot die anders onopgemerkt blijft in het beeld van de ongerepte natuur. Hiermee visualiseert hij op unieke wijze het thema van de award, aldus de jury.

Voor de eerste editie van de prijs hebben honderden hedendaagse kunstenaars hun fotografische interpretatie van het thema ingestuurd. Al deze werken zijn beoordeeld door een internationale vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de kunstwereld die hun sporen hebben verdiend op het gebied van moderne kunst, architectuur en fotografie. Zij koos een eerste selectie van dertig werken en hieruit werden weer zes inzendingen geselecteerd waaruit de winnaar werd gekozen.

De expositie van de REAL Photography Award met de dertig beste inzendingen is van 21 maart tot en met 4 mei te bezichtigen in LP II in Rotterdam.

Redactie
| 21-03-2008
Boeken algemeen